WordPress-weetjes

Onderwerpen

Volgens mij onmisbare WordPress-plugins:

Wordfence Security
De best bekend staande plugin voor verdediging tegen hackers, onder andereĀ  d.m.v. een Firewall.
Verder is een prachtige eigenschap dat je steeds melding ontvangt als er plugins bijgewerkt moeten worden.

TinyMCE Advanced, tegenwoordig ‘Advanced Editor Tools’ genaamd
Uitgebreide WYSIWYG-editor.

UpdraftPlus – Backup/restorePijl-rond
Uitstekend backup- en restoreprogramma. Maakt (geplande) backups – ook van de SQL-database – locaal of naar Dropbox, Google-drive, Amazon-S3, Rackspace, (S)FTP en WebDAV.

WordPress SEO
Meest gebruikte en hooggewaardeerde SEO (Search Engine Optimization) voor WordPress, inclusief analyse per pagina en XML-sitemaps.
Klik op de link hieronder voor een goede instructie; scroll aldaar omlaag naar punt 9. Nieuwe content optimaliseren Link naar SEO-instructie

Ninja-forms
Een gebruiksvriendelijk en erg veelzijdig formulierbouwer voor WordPress met captcha; er kunnen ook andere soorten formulieren mee gemaakt worden, o.a. een contactformulier.

Simple Page-Ordering
Als je links klikt op ‘Pagina’s’ zie je een overzicht van de pagina’s in volgorde van installeren; met deze plugin kun je de pagina’s dezelfde volgorde geven als ze in het menu hebben, door ze te verslepen.

SSL-certificaat

Voor een (nog) betere beveiliging van de website is het verstandig een SSL-certificaat te installeren, zeker als er persoonlijke gegevens van de bezoekers verstuurd worden d.m.v. een formulier.
Je ziet dan aan het begin van de adresbalk HTTPS (i.p.v. HTTP) staan, en ervoor wordt een groen slotje weergegeven. De huidige browsers als Firefox en Chrome waarschuwen er zelfs voor, en Google plaatst zelfs niet-beveiligde websites lager
in de zoekresultaten.
Bij de meeste hosters is het certificaat gratis of kost het een klein bedrag per jaar. Soms moet er voor de installatie betaald worden.
Het instellen binnen WordPress gaat het handigst met de plugin ‘Really Simple SSL‘.

Harde spatie invoegen

Soms is het mooier of beter voor de leesbaarheid om woorden die bij elkaar horen ook bij elkaar te houden; bijvoorbeeld een voor- en achternaam. Dat doe je met een z.g. ‘harde spatie’, een tamelijk onbekend fenomeen, heb ik gemerkt.
In het WordPress-bewerkingsscherm (in de tekstmodus) doe je dat met de HTML-code:  
Ik heb dit bijv. gebruikt op de pagina WordPress bij de namen voor de links naar websites.

Meer lettertypes

Soms ben je niet tevreden over de lettertypes die beschikbaar zijn in het gekozen thema. Je zou dan de plugin ‘Use Any Fonts’ kunnen installeren, dan kun je per onderdeel een geschikt lettertype kiezen. Sommige thema’s hebben een eigen optie om Google-fonts te gebruiken.Pijl-rond

WordPress verhuizen

WordPress verhuizen naar een andere hostingprovider

WordPress-site overzetten van WordPress.com naar een eigen domein

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.