WordPress-weetjes

Onderwerpen

Volgens mij onmisbare WordPress-plugins:

Wordfence Security
De best bekend staande plugin voor verdediging tegen hackers onder andere  d.m.v. een Firewall.

TinyMCE Advanced
Uitgebreide WYSIWYG-editor.

Black Studio TinyMCE Widget
Voegt een nieuwe ‘WYSIWYG-editor’-widget toe, die gebaseerd is op de originele  WordPress-TinyMCEeditor. Hierdoor is het mogelijk in de tekst op te maken en bv links te gebruiken.

UpdraftPlus – Backup/restorePijl-rond
Uitstekend backup- en restoreprogramma. Maakt (geplande) backups – ook van de SQL-database – locaal, naar Dropbox, Google-drive, Amazon-S3, Rackspace, (S)FTP en WebDAV.

WordPress SEO
Meest gebruikte en hooggewaardeerde SEO (Search Engine Optimization) voor WordPress, inclusief analyse per pagina en XML-sitemaps.
Klik op de link hieronder voor een goede instructie; scroll daar omlaag naar punt 9. Nieuwe content optimaliseren Link naar SEO-instructie

Fast Secure Contact Form
Een gebruiksvriendelijk en veelzijdig Contactformulier voor WordPress; met captcha om spam te voorkomen.

Child Theme Configurator
Als je veranderingen aan een thema wilt aanbrengen is het absoluut noodzakelijk eerst een zogenaamd ‘child-thema’ te installeren. Dit is om te voorkomen dat je onherstelbare veranderingen aanbrengt, en dat de veranderingen weer verdwijnen als het thema geüpdatet wordt.
‘Child Theme Configurator’ is een plugin die je de mogelijkheid geeft eenvoudig een child-thema te creëren, een thema te analyseren op voorkomende problemen en onderdelen aan te passen buiten de Customizer om.

Google Analytics door Yoast
Deze plugin maakt het makkelijker om Google-Analytics toe te voegen aan de WordPress-site, waardoor je in Google-Analytis kunt zien waar de bezoekers vandaan komen, welk apparaat en browser ze gebruiken en – belangrijk –  hoe ze navigeren binnen de site. Een Google-account is wel verplicht.Pijl-rond

Intuitive Custom Post Order
Als je links klikt op ‘Pagina’s’ zie je een overzicht van de pagina’s in willekeurige volgorde. Deze plugin zorgt ervoor dat je de volgorde van de pagina’s kunt aanpassen door ze te verslepen.
In sommige thema’s werkt deze plugin niet voor pagina’s; probeer dan: Simple Page Ordering

Child-thema (sorry voor de rare vermenging van talen)

Zie Child Theme Configurator

Meer lettertypes

Soms ben je niet tevreden over de lettertypes die beschikbaar zijn in het gekozen thema. Je zou dan de plugin ‘Easy Google Fonts’ kunnen installeren. In de Customizer verschijnt dan de extra optie ‘Typography’; daarin kun je per onderdeel een geschikt lettertype kiezen.

WordPress verhuizen

WordPress verhuizen naar een andere hostingprovider

WordPress-site overzetten van WordPress.com naar een eigen domein

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.