WordPress lokaal

Waarom
Om WordPress op je eigen computer te kunnen uitproberen heb je Apache (webserver) en MySQL (database) nodig; deze zitten in het totaalpakket Xampp.

Downloaden Xampp
Download Xampp van http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
=> XAMPP voor Windows => klik onder ‘Jump-off point’, ‘Download’ op ‘XAMPP’ => ‘Installer’

Installeren Xampp
De volgende link verwijst naar een uitstekende beknopte handleiding voor de installatie van Xampp en WordPress:
http://www.koolhaas.org/wordpress-tutorial-wordpress-lokaal-draaien/
En op de volgende plek vind je een (nogal ‘popie’) filmpje voor als je meer visueel ingesteld bent:
http://www.youtube.com/watch?v=o3gIR03UwW0
Als het je een onveilig gevoel geeft dat ‘alles open staat’ (PHP-MyAdmin waarschuwt daar ook voor), kun je twee beveiligingsopties instellen:

 1. PHP-Admin (Xampp) gebruiker toevoegenVolg niet stap 5 van bovengenoemde installatiehandleiding, maar klik in PHP-MyAdmin op het tabblad Gebruikers‘ => Klik op ‘Gebruiker toevoegen‘ => Vul, onder de kop ‘Aanmeldingsinformatie’, achtereenvolgens in: ‘wordpress’, ‘localhost’ (je kunt ook in het dropdownmenu voor ‘lokaal’ kiezen), en twee keer een niet gemakkelijk te raden wachtwoord.
  Onthoud deze waarden, want je hebt ze nodig voor de installatie van WordPress.
  Kies onder de kop ‘Databank voor gebruiker’ de middelste optie. Klik achter de kop  ‘Globale rechten’ op ‘Selecteer alles’, zodat alles eronder aangevinkt wordt.

  Klik rechtsonder op ‘Start’.
  Nu kun je PHP-MyAdmin verlaten, en WordPress installeren.

 2. Hierna kun je PHP-MyAdmin als volgt beveiligen: open in een teksteditor het bestand ‘config.inc.php’ in de submap ‘phpmyadmin’ van ‘xampp’. Verander onder ‘/* Authentication type and info */’ de gegevens achter [‘user’] (‘root’ is te voorspelbaar), [‘password’] (nu leeg) en [‘AllowNoPassword’] (moet ‘false’ worden).
  Overigens is PHP-MyAdmin dan niet meer te starten vanuit het Xampp-Controlecentrum (maar dat is ook niet meer nodig als WordPress draait).

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.